Оди до главна содржина
Лизгајте
на
ЕМЕТТ
Техника

Техниката EMMETT е безбедна и едноставна терапија за ослободување на мускулите развиена од Рос Емет. Тоа е меѓународно призната техника која се учи во над 38 земји во светот.

Станете лекар
Лизгајте
ЕМЕТТ 4
ЖИВОТНИ
КУГИ
Коњи

Тоа е неверојатно нежна и едноставна терапија за ослободување на мускулите која се користи за ублажување на болката и непријатноста, зголемување на движењето и подобрување на квалитетот на животот. Работи подеднакво добро и на луѓето и на животните.

претходната стрелка
следната стрелка

Како можеме да помогнеме?

За Емет Техника

Рос Емет - Човекот зад техниката

Рос е динамичен и уникатен лекар со различно професионално искуство што води до развој и еволуција на техниката EMMETT во последните 35 години.

Тој е квалификуван инструктор за терапевтска масажа од 1983 година и беше постар инструктор на Боуен терапија 8 години. Ова заедно со неговото потекло со животни и обука за невро-лингвистичко програмирање кулминираше со еволуцијата на техниката EMMETT.

Техниката што ја разви Рос е широко препознаена како нежна, безбедна и едноставна терапија за ослободување на мускулите, базирана на разбирање на одговорот на телото на лесен допир.

Техниката EMMETT

Техниката EMMETT е нежен, мек допир, безбедна и едноставна за примена на терапија за ослободување на мускулите.

Оваа меѓународно призната техника развиена од Рос Емет и која се учи во над 40 земји во светот е подеднакво ефикасна и за луѓето и за животните.

Техниката EMMETT е високо ефективна терапија со лесен допир. Ова може да се користи како самостоен или може успешно да се интегрира со други модалитети како што се масажа, хиропрактика, физиотерапија, работна терапија итн. На нашите курсеви се добредојдени и луѓе без претходно искуство во работата на телото.

Изјави за нас

Тим Донеху

Тим Донеху
На неодамнешниот курс за обука во Мелбурн, можевме да видиме како Рос лекува млада девојка со церебрална парализа. Родителите се надеваа дека нејзината лева нога може да се „ослободи“ за да и овозможат подобра можност да научи да оди бидејќи спастичноста на нејзината нога не дозволува глуждот да се свитка и ногата е претежно исправена. Лазењето на кое бевме сведоци повеќе личеше на запирка...

Judудит nsонсон

Judудит nsонсон
Беше одлично да се сретнам со тебе во Кардиф. Сакав да ја споделам со вас личната радост од учеството во Модулот 1 и 2. Неколку недели пред курсот, паднав на спратот и слетав на мојот кокцигес и силно го намодрив. Моите третмани ублажуваа одредена непријатност - но не доволно за да ми овозможат да седам правилно и удобно за кое било време. По учеството на две ...

Ема Гилберт

Ема Гилберт
Здраво, пред неколку недели го одработив краткиот курс EMM-Tech и ја чувствувам разликата. Имав наизменично долго стоење на грбот/нелагодност во препоните на левата страна. Само што овој пат, наместо да се подобрува, се влошуваше. Бев фрустриран бидејќи бев спречен да правам јога пози и на левата и на десната страна. Повремено можев да ја почувствувам коската на колкот како ...

Феј Мејс

Феј Мејс
Здраво Рос, јас сум толку возбуден, мојата тетка на возраст од 88 години има многу течност во нозете, никој не смееше да ги допира бидејќи толку многу болеше. Години на болка во рамото. Погодете што Емет го направи тоа повторно. Години на проблеми избришани. Да за Емет. Беше прекрасно да се видат солзите што течат по лицето на моите братучеди од среќа да ја видат мајка ѝ како се движи наоколу. Тие се враќаат во Бризбејн во петокот...